Partners die nav hun scheiding hun woning verkopen kunnen dit op verschillende manieren doen. In het geval ze zelf het nodige doen ivm de verkoop, dienen ze vanaf vandaag rekening te houden met een nieuw EPC - energieprestatiecertificaat . Vanaf vandaag, 15 januari 2013,  wijzigt immers de vorm en ook de inhoud. Uiteraard doet de deskundige het nodige, maar het is goed om weten dat er een nieuw EPC-document bestaat.

Ter info, de link naar de lijst van energiedeskundigen: http://www2.vlaanderen.be/economie/energiesparen/doc/energiedeskundigen_type_A.pdf

Het oude model dat 4 pagina’s telde wordt omgeruild voor een uitgebreidere versie van 15 pagina’s.

Het vernieuwde EPC bevat veel meer informatie over de energieprestaties van uw woning en is dus vollediger en van hogere kwaliteit. Zo worden o.a. de aanbevelingen op het EPC uitgebreid en is er ruimte voor persoonlijke aanbevelingen van de energiedeskundige. De gegevens die de deskundige in de berekeningssoftware ingeeft worden voortaan ook in het certificaat opgenomen.

Ondanks dat het uitzicht en de vorm van het EPC wijzigt, wijzigt de informatieplicht niet. D.w.z. dat er bij het ondertekenen van een koop- of huurovereenkomst nog steeds een geldend EPC aanwezig moet zijn. EPC’s die opgemaakt zijn volgens het oude model blijven geldig tot de op het certificaat vermelde datum.

Echtscheiding
Tags: 
Ons huis
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen