Een krasse uitspraak maar meer dan een jaar geleden verwoordde een vrouw dit zo: “Deze echtscheiding is het beste wat me is overkomen in ons huwelijk’”.
Het zegt veel, heel veel, zowel over de relatie op zich, hun huwelijk, het samen-leven, maar ook over de wijze waarop het koppel uit elkaar is gegaan en hoe ze het beëindigen van de relatie hebben bezegeld met een bemiddelde overeenkomst.

Het was geen makkelijke bemiddeling, soms vrij heftig; herinner ik me. Maar uiteindelijk leidde de bemiddeling tot een evenwichtig akkoord waarmee beiden vrede hebben, en goed mee kunnen leven. Dit blijkt uit hun feedback meer dan een jaar later.

De vrouw schreef in haar brief het volgende:

  • Ik heb nog steeds een goede band met de kinderen. Ik weet dat m’n ex goed voor hen zorgt en dat geeft vrede en rust.
  • We kunnen nog met elkaar praten en drinken soms samen een glas.
  • Hij heeft een nieuwe relatie en ik geniet van mijn herwonnen vrijheid.
  • Het is zalig: een leven zonder dagelijkse spanningen, geen ruzies meer, geen snijdend stilzwijgen en geen bot negeren.
  • Ik ben veel rustiger geworden. De mensen die me lief zijn zeggen dat ik een veel aangenamer persoon ben geworden. Mooi toch.
  • Ik ben onafhankelijk en tijdens de week dat ik de kinderen niet bij me heb geniet ik van mijn vrijheid. Ik heb alle ruimte om te doen wat ik wil en om volop op te gaan in mijn sociale contacten.

En ik kreeg de vraag om dit ook op mijn website te plaatsen. “Het vormt een mooi tegengewicht voor de ervaringen van vrouwen die het niet zien zitten, en die hunkeren naar wat is geweest en nooit meer terug komt. Het najagen van een droom is immers vermoeiend. En het blijft een droom.” Dat zingt Marco Borsato ook, voegt ze er aan toe.

Ook dit is wat het is omdat het voor deze vrouw zo geworden is.

Scheiden: een moeilijke beslissing

Geen eindpunt maar een kans voor een nieuwe start (met een rugzak…)

Blijf niet met vragen zitten, improviseer niet, maak een afspraak, neem contact: via telefoon 03 535 30 01 of via mail info@neobemiddeling.be

 

Echtscheiding
Tags: 
Overlegtips, Do's and Don'ts, Scheiden?, Communicatie
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen