Een weetje maar eigenlijk veel meer dan dat: verzekeraars plaatsen echtscheidingen op de schaal van traumatische gebeurtenissen hoger dan verplicht verhuizen, rouw of brand.

In een echtscheiding culmineren zich verscheidene traumatische ervaringen, en is er de hartepijn, het ellendige gevoel van falen, het verdriet, de treurnis, kwaadheid ook, de teleurstelling, de onzekerheid over wat de toekomst brengt en dat allemaal extra gekleurd door het almaar aanwezige stressgevoel.

Verlieservaring

Scheiden brengt een verlieservaring met zich: je verliest een droom, een toekomst, je verliest je partner die je had uitverkoren en met wie je ongetwijfeld deugddoende ervaringen hebt beleefd. Maar vaak word je ook geconfronteerd met verlies op materieel vlak: een bepaalde welstand gaat verloren, wat samen werd opgebouwd dient verdeeld, het huis moet ofwel verkocht worden wegens onbetaalbaar of één van de twee tracht het toch over te nemen.

Maar ook sociaal gebeurt er heel wat: gemeenschappelijke vrienden ontvallen je, bij wie hoor je nog thuis, overal zie je koppels en is dit confronterend. En bovenop en dat doet het meeste pijn: ook de kinderen moeten  in tijd ‘verdeeld’ worden… Scheiden is dus niet makkelijk, het is hard en intensief werken vaak met veel spanningen en onzekerheid.

Welk scheidingsscenario?

Hopelijk kiezen jullie om “samen” jullie scheidingsovereenkomst te regelen via een bemiddeling. Er is dan aandacht voor elkaars gemeenschappelijke belangen, onder begeleiding van een ervaren bemiddelaar werken jullie dan “samen” aan een degelijk uitgewerkte overeenkomst die een duurzame waarborg biedt. Begeleiding is dus cruciaal om alle aspecten van een scheiding open te bespreken, waarbij ook aandacht wordt gegeven aan relationele en emotionele aspecten. Immers: trouwen is emotie, maar scheiden is dat ook!

Echtscheiding
Tags: 
Scheiden?, Vechtscheiding
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen